Minden ami Marvel

Marvel Fan Memes Hungary | Blog

Elindult az oldal I. MARVEL QUIZ Time (eXtra) játéka | Game

Ez az igazság játéka! Kiderül mennyire ismered a Marvel világát...

2021. augusztus 04. - Marvel Fan Memes Hun

Nincs menekvés!

 

A @marvel.fan.memes Instagram olalunkon elindult egy #NAGY #marvelszintfelmérő game!

A QUIZ Time eXtra

40 kérdés, 5 nehézségi szint és te! Te képes vagy elérni a játék végére?

Ha érzed magadban az erőt akkor itt a lehetőség! Játsz! 

A játék elérhető IDE kattintva! Jó szórakozást! #marvel4ever

vegleges_game2.jpg

A játék végén e-mailben értesítünk a kapott eredményedről! 40/? 

Ha tetszett a játék támogasd a munkánkat egy like-al és kövess minket! 

 

Top 10 - A Bosszúállók: Végjáték sztárjai régen és most | Érdekesség

Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt 10 év filmfelhozatalát a Marvel nagyban meghatározta. Milliók tódulnak moziba egy-egy filmjük miatt. Ez alól a Végjáték sem volt kivétel, sőt, nemhogy nem volt kivétel, hanem egyenesen minden idők második legtöbb bevételét generáló mozija volt.

Következzenek a Bosszúállók: Végjáték sztárjai napjainkban és akkor, amikor még nem feltétlen értük rajongtak emberek milliói

1) Tony Stark / Vasember – Robert Downey Jr.

1-20.jpg

1-1-4.jpg

 

2) Steve Rogers / Amerika Kapitány – Chris Evans

2.png

2-1-5.jpg

 

3) Thor – Chris Hemsworth

3-20.jpg

3-1-4.jpg

 

4) Bruce Banner / Hulk – Mark Ruffalo

4-1.png

4-1-5.jpg

 

5) Natasha Romanoff / Fekete Özvegy – Scarlett Johansson

5-18.jpg

5-1-5.jpg

 

6) Clint Barton / Ronin – Jeremy Renner

6-18.jpg

6-1-5.jpg

 

7) Carol Danvers / Marvel Kapitány – Brie Larson

7-20.jpg

7-1-5.jpg

 

8) Scott Lang / Hangya – Paul Rudd

8-17.jpg

8-1-2.png

 

9) Mordály – Bradley Cooper (hang)

9-1.jpeg

9-1-3.jpg

 

10) Nebula – Karen Gillan

11-14.jpg

11-1-3.jpg

Ha tetszett a tartalom, támogasd a munkánkat egy like-al!

 

Forrás: www.google.com, www.toppont.hu

 

A Doktor Strange 2 lehet a Marvel eddigi legfélelmetesebb filmje? | Érdekesség

Elizabeth Olsen szűkszavúan nyilatkozott a folytatásról, de így is mondott érdekeset.

A Doktor Strange az Őrület Multiverzumában címen futó folytatásban visszatér Benedict Cumberbatch, hogy újfent a legfőbb mágus bőrébe bújva megvédje a világot a fenyegetésektől, ebben az őrült kalandban pedig vele tart többek között Elizabeth Olsen Skarlát Boszorkánya és a latin-amerikai szuperhős, America Chavez is.

maxresdefault-15-696x392.jpg

A filmről egyelőre nem sok konkrétum ismert, viszont az biztos, hogy Sam Raimi ül a rendezői székben, aki Scott Derricksont váltotta. Hogy mi a közös bennük? Mindketten letették már a névjegyüket a horror műfajában. 

Már a legelső Doktor Strange is tartalmazott hátborzongató jeleneteket (elég csak arra gondolni, mikor főhősünk zuhant a dimenziók között vagy mikor Dormammuval alkudozott), és Olsen legutóbbi nyilatkozata alapján ez a második rész esetében sem fog változni, sőt!

Miután a színésznőt Emmy-díjra jelölték a WandaVisionben nyújtott alakításáért, Zoomon keresztül adott interjút, ahol egyrészt dicsérte Raimit és kijelentette, hogy nagyon sokat tanult tőle, másrészt elmondta - ami számunkra sokkal érdekesebb -, hogy szerinte a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában egy ijesztő film lesz, mintha csak a régi Sam Raimi csinálta volna, a Marvel eddigi legfélelmetesebb filmjét próbálják elkészíteni. 

Ennek ellenére azonban nem horrorfilm lesz, és a korhatárnál sem érdemes durvulásra számítani, viszont a PG-13 besoroláson belül is lehet félelmeteset alkotni, feszegetni a határokat. 2022. március 24-től a hazai mozikban is ki fog derülni, hogy Sam Raimi miképpen képzeli ezt el. 

doctor-strange-2-movie-multiverse-of-madness-banner.jpg

Ha tetszett a cikk, támogasd a munkánkat egy like-al!

 

Forrás: www.google.com, www.gamestar.hu

CGI kisokos - Fejlődései kronológia | Érdekesség

Láttad már a cikkben felsorolt filmeket?

 A CGI teljes nevén Computer-Generated Imagery, magyarul „számítógépen létrehozott kép”, a film és egyéb vizuális média készítése során alkalmazott számítógépes grafika elterjedt elnevezése, amely általában 3D-s számítógépes grafikát takar.

cgi-technology.jpg

 

2D-s CGI-t elsőként az 1973-as Feltámad a vadnyugat című filmben használtak, míg a 3 dimenziós kép először a film folytatásában, a Futureworldben (1976) volt látható.

A második film, amelyikben ezt a technológiát alkalmazták, a Csillagok háborúja (1977) volt, ahol a Halálcsillag modellje készült ezzel a technikával.

dstv3_1.png

 

Fotorealisztikus CGI egészen 1989-ig nem jelent meg a filmiparban, amikor is az Industrial Light & Magic (ILM) alkalmazta ezt az eljárást A mélység titka című filmben az egyik jelenetben látható tengermélyi teremtmény, az úgynevezett „vízlény” képi megjelenítéséhez, amellyel elnyerte a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-szobrot.

2756movie1_1.jpg

 

Ezt követően a CGI a Terminátor 2: Az ítélet napjában (1991) kapott központi szerepet, ahol a T-1000-es terminátor folyékony fém-mivoltával és alakváltó effektusaival kápráztatta el a közönséget.

terminator-2-robot.jpg

 

Mégis az 1993-as Jurassic Park dinoszauruszainak tökéletesen életszerű megjelenése, amely teljes természetességgel ötvözte a CGI-t és a live-actiont, hozta meg a filmipar forradalmát. Ehhez az időponthoz köthető Hollywood áttérése a stop-motion animációról és hagyományos optikai effektusokról a digitális technikákra.

trex2755-755x425.jpg

 

1995-ben, az első teljes egészében számítógép alkotta mozifilm, a Pixar cég és a Walt Disney Company produkciója, a Toy Story – Játékháború zajos sikert ért el.

2001-ben a Square Pictures megalkotta a Final Fantasy – A harc szelleme című CGI-filmet, ami magas szinten részletezett és fényképminőségű grafikát vonultatott fel.

87dsz5bdwhplmxkof0clsjxinob.jpg

 

Azonban 2006 őszén bemutatták a teljesen CGI-vel készített Final Fantasy VII: Advent Children című filmet, melyet áttörésnek kiáltottak ki a CGI-használat terén.

A rohamos fejlődés egyre nagyobb igényt is teremtett az alkotók részéről a CGI használatára. Előnyt jelentett: gazdasági és a logisztika szempontjából. Így az alkotói szabadság jelentősen kitolódott.

A CGI-technológiákban véghez vitt fejlődésekről minden évben beszámolót tartanak a SIGGRAPHon, a számítógépes grafika és interaktív technikák éves konferenciáján, melyen tízezrek jelennek meg.

 

Ha tetszett a cikk, támogasd a munkánkat egy like-al! 

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/CGI_(film)

Robert Downey Jr. is szerepelni fog az HBO következő nagy bestsellerében | Érdekesség

Viet Thanh Nguyen kémthrillere, a The Sympathizer (A szimpatizáns) című bestseller az HBO és, az A24 közös projektjeként debütál. Robert Downey Jr. (Bosszúállók franchise, Vasember) több szerepben is feltűnik és a producer is Ő maga lesz.

robert-downey-jr-sympathizer.jpg

Ez komoly szatíra?

Park Chan-wook, a 2003-as Oldboy és a 2016-os The Handmaiden rendezője Don McKellar (Exotica, Last Night) társrendezője lesz. A forgatás Los Angelesben és Vietnamban zajlik majd.

A The Sympathizer egy kultúrákon átívelő szatíra, amely egy félig francia, félig vietnami kommunista kém küzdelmeiről szól a vietnami háború utolsó napjaiban és az ebből fakadó amerikai száműzetéséről. Jelenleg világszerte keresik a főszereplőt és a túlnyomórészt vietnami társulat többi tagját. A Pulitzer-díjas regény televíziós adaptációja az HBO, az A24 és a Rhombus Media koprodukciójában készül, a Cinetic Media és a Moho Film együttműködésével. Downey több mellékszerepet is alakít majd, akik mind az amerikai szervezet egy-egy ágát képviselik. Ezek között van egy feltörekvő Orange megyei kongresszusi képviselő, egy CIA-ügynök és egy hollywoodi filmrendező.

rdj-pcw.jpg

Izgalmas kihívások

"Nguyen úr fontos és mesteri művének adaptálása egy látnok csapat munkáját igényli. Park rendezővel az élen arra számítok, hogy ez egy kreatív produceri kaland lesz Susan, én és a Downey-csapat számára, és egy fantasztikus kihívás számomra, amikor ezeket az összetett mellékszerepeket eljátszom" - mondta Downey egy nyilatkozatban. "Az A24 és az HBO a partnerek legtökéletesebb kombinációja. Ez pontosan az a fajta kihívás, amire vágytam, és hiszem, hogy kivételes nézői élményt fogunk nyújtani a közönségnek.". Chan-wook rendezi a The Sympathizer adaptációját, és Downey, McKellar, Kim Ly, a Rhombus Media Niv Fichmanja, valamint a Team Downey Amanda Burrell és Susan Downey mellett executive producerként is tevékenykedik majd.

Mind az A24, mind a Team Downey ismeri az HBO-val való együttműködést. Legutóbb az A24 és a streaming szolgáltató koprodukciójaként készült Zendaya főszereplésével az Euphoria című Emmy-díjas sorozat, valamint Olivier Assayas Irma Vep című, Alicia Vikander főszereplésével készült remake-jén dolgoztak együtt. A Downey-csapat jelenleg a négyszeres Emmy-jelölt Perry Mason rebootját készíti Matthew Rhys főszereplésével.

robert-downey-jr-720.jpg

Ha tetszett a cikk, támogasd amunkánkat egy like-al!

Forrás: Google.com, www.femcafe.hu

Mától elérhető az MFMH Tv+ kínálatában a Carter Ügynök c. Marvel sorozat | Sorozatajánló

Ha még nem láttad akkor itt a lehetőség!

Röviden a történet:

Peggy Carter ügynök (Hayley Atwell) kemény, okos, szexi és nagyon jól végzi a munkáját a Stratégiai Tudományos Egységnél (Strategic Scientific Reserve - SSR). Sajnos a második világháború végeztével háttérbe szorítják a frontról hazatérő férfiak. Miközben továbbra is próbál megbirkózni ütközetben elesett szerelme, Steve Rogers elvesztésével, titokban segítséget nyújt barátjának, Howard Starknak (Dominic Cooper), amikor a tudós bajba kerül. Peggyt Stark inasa, Edwin Jarvis (James D'Arcy) is elkíséri a veszélyes küldetésre.

A sorozat megtekinthető itt. (Klikk a szövegre, vagy a képre) 

carter_borito_blog.jpg

Egyéb elérhető sorozatok:

VandaVízió

A Sólyom és a Tél katonája

Loki

 

Ha tetszett a sorozat, akkor támogasd a munkánkat egy like-al! 

Scarlett Johansson megmutatja Hollywoodnak, hogy kell kiejteni Budapest nevét

The Tonight Show

Fekete Özvegy megtestesítője Jimmy Fallon műsorában bukkant fel.

Budapest a fő helyszíne az önálló Fekete Özvegy filmnek, amelynek köszönhetően a Marvel stábja heteken keresztül Magyarországon forgatott. Általában fővárosunk más világvárosokat szokott megtestesíteni a vásznon, most viszont saját magát fogja alakítani, elvégre a Marvel Filmes Univerzum eddigi alkotásaiból jól tudjuk, hogy történt itt egy s más Natasha Romanoff és Clint Barton duójával, így Budapest részét képezi a kánonnak.

A forgatás során természetesen Scarlett Johansson is itt tartózkodott, ezalatt pedig volt lehetősége megtanulni azt is, hogyan kell kiejteni helyesen, hogy Budapest. A gyönyörű és tehetséges színésznő nemrég Jimmy Kimmel műsorában is feltűnt, és bár személyesen nem tudott jelen lenni, azonban ez mit sem vont le a beszélgetés értékéből. Johansson mesélt arról, hogy milyen élmény lesz a Fekete Özvegy, beszélt a forgatásról és eközben azt is megtanította a műsorvezetőnek, hogyan kell kiejteni Budapest nevét (spoiler: nem sz-szel).

A csevej végén egyébként levetítettek egy klipet is a hamarosan mozikba kerülő filmből, szóval érdemes végignézni a videót. 

 

Ha tetszett a cikk, támogasd a munkánkat egy like-al.

 

Forrás: www.gamestar.hu

Életműdíjjal jutalmazzák a Bosszúállók színészét

Samuel L. Jackson amerikai színész, Elaine May amerikai író-rendező és Liv Ullmann norvég színésznő Oscar-életműdíjat kap, Danny Glover amerikai színészt pedig Jean Hersholt Humanitárius-díjjal tünteti ki jövő januárban az amerikai filmakadémia - jelentette be a testület.

ddd.JPG

"Nagy öröm számunkra, hogy négy olyan művésznek adhatjuk át az idei Kormányzói-díjakat, akik óriási hatással voltak mind a filmiparra, mint a társadalomra"

- írta közleményében David Rubin, az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) elnöke.

Jackson, aki Nick Furyt alakította a Bosszúállók-filmekben és egyéb Marvel mozikban, több mint 100 filmben szerepelt. A Quentin Tarantino 1994-es klasszikusában, a Ponyvaregényben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

Ullmann rendszeresen forgatott Ingmar Bergman svéd filmrendezővel. Játszott egyebek között a Personában, a Szenvedélyben és a Suttogások, sikolyokban. A legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra jelölték az 1971-es Kivándorlók és az 1976-os Szemben önmagunkkal című filmekért.

May-t a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díjára jelölték az 1978-as Ép testben épp, hogy élek és az 1998-as A nemzet színe-java című komédiákért. Pályafutása elején Mike Nicholsszal alkottak sikeres komikus duót.

Az egyebek között a Halálos fegyver-filmekből ismert Glover az igazságszolgáltatás és az emberi jogok védelmének szószólójaként érdemelte ki a Jean Hersholt Humanitárius-díjat. A színész jelenleg az UNICEF jószolgálati nagykövete.

A filmakadémia 12. kormányzói díjátadó ceremóniája 2022. január 15-én lesz a hollywoodi Ray Dolby Bálteremben.

A 94. Oscar-gálát március 27-én tartják.

 

Ha tetszett a cikk, támogasd a munkánkat egy like-al!

 

Forrás:www.hirado.hu/kultura-eletmod

süti beállítások módosítása